Daggkåpa  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Tillbaka

Tusen Trädgårdar 2014

Följ Tusen Trädgårdar på Instagram och på Facebook i gruppen Tusen Trädgårdar 2014. Eller sök på hashtag #tusenträdgårdar2014 för att se vilka bilder andra har lagt upp och vad som skrivits om evenemangt.Något att se fram emot!

banner

Datumet för 2016 års Tusen Trädgårdar är redan satt. Det blir den 3 juli 2016. Så lägg in datumet i almanackan redan nu.

Ta del av delar av det sammanställda resultatet från enkäten till alla som visade sin trädgård i årets Tusen Trädgårdar. Hela 79 % kan tänka sig att vara med igen 2016. Kanske är du en av dem? Läs hela pressmeddelandet här.

 

Tusen trädgårdar är ett evenemang som går av stapeln vartannat år tillsammans med engagerade trädgårdsentusiaster i hela landet, och arrangörerna Gunnel Carlsons Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet i samverkan.


Tusen Trädgårdar i Hemträdgården

banner

Läs om årets trädgårdssuccé i Hemträdgården nummer 5/14

I tidningen hittar vi fylliga reportage från arrangemanget som gett mersmak - Tusen trädgårdar. Där får vi möjlighet att kika in i ett par av de öppna trädgårdarna från årets arrangemang lite extra. Ta del av fina bilder från flera olika trädgårdar landet runt. Ta del av hela tidningens innehåll på www.facebook.com/hemtradgarden

 Vill du läsa mer?

2014 års arrangemang av Tusen Trädgårdar är avslutat. I år öppna över 700 trädgårdar i hela landet upp för hundratusentals besökare. Arrangörerna Trädgårdsriket, Studiefrämjandet och Riksförbundet Svensk Trädgård är glada över det fantastiska engagemanget och en berikande dag!

Här hittar du mer att läsa om evenemangsdagen
Se fler bilder och läs mer om evenemangsdagen här
Pressmeddelande hittar du på mynewsdesk.


Vad tyckte du?

Vi vill veta din åsikt
Om du besökte någon trädgård eller visade din trädgård så vill vi gärna veta vad du tyckte om Tusen Trädgårdar 2014. Klicka på länken för att ge oss dina kommentarer, förbättringsförslag och synpunkter
Dina synpunkter är värdefulla och vi i styrgruppen tar dem med oss i planeringen av nästa Tusen Trädgårdar! Tusen Tack för hjälpen!


Vad händer nu?

Hitta trädgårdar att besöka
Vill du veta vilka trädgårdar som är öppna den 29 juni? Kolla på www.tradgardsriket.se på startsidan och skriv in vart du vill åka under HITTA TRÄDGÅRD. Välkommen!

Printa ut en lista med alla öppna trädgårdar
Ladda ner och printa ut hela listan med alla trädgårdar att besöka kan du göra här Lista alla Tusen Trädgårdar (pdf)

Nu kommer det material
Vi har skickat ut över 700 kuvert fyllda med material inför Tusen Trädgårdar 2014. Alla ni som anmält era trädgårdar för visning den 29 juni får era kuvert i mitten av juni. I kuverten finns två vimplar, en Hemträdgården-tidning och lite annat smått och gott för använding under dagen.


 

Tusen Trädgårdar 2014

banner

Alla är välkomna!
Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder tillsammans med Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet in till Tusen Trädgårdar söndagen den 29 juni 2014 kl 10-17.

Välkommen att visa din trädgård!
Alla som är en del av trädgårdssverige är inbjudna – alla som har privata trädgårdar och alla offentliga trädgårdar: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar – alla är välkomna att delta!

Anmäl din trädgård på www.tradgardsriket.se senast den 6 juni 2014
Skapa trädgårdsmöten och dela med dig av din trädgård!  Alla som är med håller sin trädgård öppen söndagen den 29 juni 2014 kl 10-17.

Den som är datorovan kan få hjälp av Studiefrämjandet att registrera sin trädgård. Du finner din lokala avdelning och kontaktperson på www.studieframjandet.se/tusen. Studiefrämjandet kan också bistå med studiecirklar inför Tusen Trädgårdar, lokal marknadsföring, försäkring och handfasta tips.

Följ oss på Facebook
Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad om det senaste genom att följa oss. Gå gärna med i vår facebookgrupp Tusen Trädgårdar 2014 och titta in på Trädgårdsrikets egen facebooksida Trädgårdsriket/Tusen Trädgårdar 2014.

Lägg upp bilder!
Vi är nyfikna och vill väldigt gärna höra hur det förbereds inför den 29 juni.
Vi uppmanar alla att ta bilder i trädgården och lägga upp på Facebook och Instagram eller andra sociala medier, och ange #tusenträdgårdar2014. Det går också bra att mejla bilder till fototusen@tradgard.org och berätta om den egna trädgården.

Väl mött den 29 juni 2014!

 


Dagar kvar tills Tusen Trädgårdar

Här anmäler du dig>>


 

Trädgårdsrikets nya webbplats lanserad 2014

Trädgårdsrikets nya webbplats – öppen för trädgårdsägare och besökare inför Tusen Trädgårdar 29 juni 2014

Gunnel Carlsons Trädgårdsriket, www.tradgardsriket.se, har nu fått ny design och bättre funktioner som underlättar både för den som anmäler sin trädgård och för den som vill hitta trädgårdar att besöka under Sveriges största trädgårdshändelse Tusen Trädgårdar den 29 juni 2014.

Tusen Trädgårdar genomförs vartannat år, i sommar för tredje gången. Arrangörer är Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Trädgårdsriket.

- Antalet deltagare stiger för varje år. Förra gången, sommaren 2012, hade vi närmare tusen registrerade trädgårdar på tradgardsriket.se och cirka 80 000 var inne på sidan för att se vilka man skulle besöka, så att underlätta på webbplatsen har varit viktigt, berättar Gunnel Carlson.

- Nu är det enklare att registrera sin trädgård. För den som vill besöka trädgårdarna är det också lättare att till exempel samla sina favoriter på ett ställe och göra sin egen Tusen Trädgårdar-runda. Dessutom har Studiefrämjandets lokala avdelningar och Riksförbundet Svensk Trädgårds föreningar i hela landet nu lättare att hitta varandra för att samarbeta och informera om evenemanget lokalt, det är också jätteviktigt, säger Gunnel.

Gunnel Carlson uppmanar landets trädgårdsägare att vara med:
- Tack vare Tusen Trädgårdar tänker jag att vi blir klokare trädgårdsmänniskor. Alla möten med människor ger oss ny kunskap, mer inspiration och en större insikt om varför vi har trädgård.
Så öppna din grind du också och släpp in alla glada trädgårdsmänniskor!

- Jag längtar redan till den 29 juni! Då är det äntligen dags igen för Tusen Trädgårdar, säger Gunnel, som också har öppet i sin trädgård.

För mer information ta gärna kontakt med:

Elisabeth Nyström, Studiefrämjandet riksförbundet, 070 619 06 37, elisabeth.nystrom@studieframjandet.se

Stella Westerlund, Riksförbundet Svensk Trädgård, 0703-85 40 50, stella.westerlund@tradgard.org

Se även www.tradgard.org och www.studieframjandet.se/tusen
Facebook grupp: Tusen Trädgårdar 2014

 


logga  Trädgårdsriket  Studiefrämjandet

 

 

 

Grind in i trädgårdsvärlden

Tusen trädgårdar, alla kan vara med

Tusen Trädgårdar

 

 
   
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård