Daggkåpa  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Tillbaka

Tusen TrädgårdarTusen Trädgårdar 2016

banner

Den 3 juli är det dags för Tusen Trädgårdar.

Gunnel Carlson uppmanar landets trädgårdsägare att vara med:
- Tack vare Tusen Trädgårdar tänker jag att vi blir klokare trädgårdsmänniskor. Alla möten med människor ger oss ny kunskap, mer inspiration och en större insikt om varför vi har trädgård. Så öppna din grind du också och släpp in alla glada trädgårdsmänniskor!


Ladda ner din informationsfolder

Här kan du läsa mer och ladda ner informationsfolder för Tusen Trädgårdar.

Anmäl din trädgård eller hitta trädgårdar att besöka på www.tradgardsriket.se.

Tusen trädgårdar är ett evenemang som går av stapeln vartannat år tillsammans med engagerade trädgårdsentusiaster i hela landet, och arrangörerna Gunnel Carlsons Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet i samverkan.


Bli en del av Tusen Trädgårdar 2016

Vill du delta i Tusen Trädgårdar?
Anmäl dig på Trädgårdsrikets hemsida senast den 1 juni.

Är du redo för Tusen Trädgårdar 2016?
Checklista och affischer hittar du här.

Har du frågor och funderingar kring din trädgård, kontakta vår kunniga trädgårdsrådgivare på telefon: 08-758 86 36 och ta hjälp av oss på Svensk Trädgård. Öppettiderna hittar du här.


Livesändning med Gunnel Carlson direkt från Falun 16 februari

Gunnels inspirerande föreläsning sänds direkt från biblioteket i Falun. Här kan du lyssna och ställa frågor. Sändningen startar kl.19.30 den 16 februari. Gå in på Studiefrämjandets Youtube-kanal och ta del av Trädgård till Tusen med Gunnel Carlson. Vill du ställa frågor till Gunnel så gör det direkt via chatten på YouTube.

Arrangörer: Studiefrämjandet, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Riksförbundet Svensk Trädgård


Gunnel Carlsons trädgårdsturné - Trädgård till tusen - i februari!
Kom och lyssna på ett inspirerande föredrag och börja drömma om våren redan nu!

I februari - när vintern kanske är som kallast - reser Gunnel Carlson på turné runt om i landet och pratar trädgård med alla odlingsintresserade. Kom och lyssna på ett inspirerande föredrag och börja drömma om våren redan nu!

Gunnel Carlsons Trädgård till tusen! Är ett föredrag om odlarglädje och startskottet för Tusen Trädgårdar 2016. Gunnel kommer under sitt föredrag att berätta om hur du kan vara en del av Tusen Trädgårdar, och tipsa om hur du på bästa sätt kan ta del av denna folkfest både som besökare och som trädgårdsägare.

Gunnel Carlson kommer till följande städer:

2  februari - Falkenberg
3  februari - Falköping
4  februari - Linköping
6  februari - Umeå
9  februari - Örebro
10 februari - Enköping
11 februari - Nyköping 
13 februari - Kalmar
16 februari – Falun (med Livesänding)
17 februari - Örnsköldsvik

Närmare information om tid och plats finner du på www.studieframjandet.se/gunnel. De flesta föreläsningarna är kvällstid.

Mer information om turnén Trädgård till tusen

Först till kvarn gäller på alla föreläsningar. Den som vill boka sin biljett hittar information, pris och länkar till respektive ort på www.studieframjandet.se/gunnel. Endast förköp gäller, ingen biljettförsäljning i dörren. Medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård eller Koloniträdgårdsförbundet får rabatt på inträdespriset.

Entré:
80 kr för medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård eller Koloniträdgårdsförbundet. Övriga 120 kr

Boka din plats på www.studieframjandet.se/gunnel
Arrangör: Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket

Direktsänt föredrag

Den som inte kan delta i någon av föreläsningarna på plats, kan uppleva Gunnel och ”Trädgård till tusen” direktsänd från Falun på www.studieframjandet.se/gunnel den 16 februari klockan 19.30. Tittare kan då skicka in frågor via Twitter till Gunnel genom att tagga frågan #tusenträdgårdar.
En del trädgårdsföreningar har valt att arrangera visningar av den direktsända föreläsningen. Kontakta din lokala trädgårdsförening och hör om de arrangerar en visning. Hitta trädgårdsföreningar på www.tradgardskartan.se.

Kort om Trädgård till Tusen och Tusen Trädgårdar:

Föreläsningsturnén ”Trädgård till Tusen” är precis som Tusen Trädgårdar ett samarrangemang mellan Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Gunnel Carlsons Trädgårdsriket. Tusen Trädgårdar hålls vartannat år och engagerar trädgårdsägare och besökande trädgårdsentusiaster över hela landet. 3 juli 2016 är det dags för nästa Tusen Trädgårdar. Det är fritt för alla att delta. Anmäl din egen och hitta andras trädgårdar på Trädgårdsrikets hemsida, www.tradgardsriket.se.

Följ Tusen Trädgårdar på sociala medier

På Facebook finns gruppen Tusen Trädgårdar, www.facebook.com/groups/tusentradgardar och www.facebook.com/tradgardsriket. Det går bra att lägga upp och dela egna bilder under året på Facebook och Instagram. Använd gärna hashtag #tusenträdgårdar.

 


Tusen Trädgårdar 2016

Alla är välkomna!
Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder tillsammans med Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet in till Tusen Trädgårdar söndagen den 3 juli 2016.

Välkommen att visa din trädgård!
Alla som är en del av trädgårdssverige är inbjudna – alla som har privata trädgårdar och alla offentliga trädgårdar: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar – alla är välkomna att delta!

Anmäl din trädgård på www.tradgardsriket.se
Skapa trädgårdsmöten och dela med dig av din trädgård!  Alla som är med håller sin trädgård öppen söndagen den 3 juli 2016 kl 10-17. På www.tradgardsriket.se kan du enkelt registrera din trädgård. För den som vill besöka trädgårdarna är det också lätt att till exempel samla sina favoriter på ett ställe och göra sin egen Tusen Trädgårdar-runda. Här anmäler du dig.

Den som är datorovan kan få hjälp av Studiefrämjandet att registrera sin trädgård. Du finner din lokala avdelning och kontaktperson på www.studieframjandet.se/tusen. Studiefrämjandet kan också bistå med studiecirklar inför Tusen Trädgårdar, lokal marknadsföring, försäkring och handfasta tips.

Följ oss på Facebook
Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad om det senaste genom att följa oss. Gå gärna med i vår officiella facebookgrupp Tusen Trädgårdar och titta in på Trädgårdsrikets egen facebooksid.

Lägg upp bilder!
Vi är nyfikna och vill väldigt gärna höra hur det förbereds inför 3 juli 2016.
Vi uppmanar alla att ta bilder i trädgården och lägga upp på Facebook och Instagram eller andra sociala medier, och ange #tusenträdgårdar. Det går också bra att mejla bilder till fototusen@tradgard.org och berätta om den egna trädgården.


Lite fakta om Tusen trädgårdar 2014:
2014 höll 704 trädgårdar öppet för besökare, varav flera koloniområden. 

45 % deltog för första gången 2014

180 trädgårdsägare var med för tredje gången

88 % var nöjda eller mycket nöjda med dagen

74 % tyckte att det kom lagom mycket folk

närmare 89 % tyckte att det var rätt tid på säsongen (juni)

hela 79 % kan tänka sig att vara med igen 2016


Tusen Trädgårdar i Hemträdgården

banner

Läs om trädgårdssuccén i Hemträdgården nummer 5/14

I tidningen finner ni fylliga reportage från arrangemanget som gett mersmak - Tusen trädgårdar. Där får ni möjlighet att kika in i ett par av de öppna trädgårdarna från årets arrangemang lite extra. Ta del av fina bilder från flera olika trädgårdar landet runt.

 

 

Vill du läsa mer?

2014 års arrangemang av Tusen Trädgårdar är avslutat. I år öppna över 700 trädgårdar i hela landet upp för hundratusentals besökare. Arrangörerna Trädgårdsriket, Studiefrämjandet och Riksförbundet Svensk Trädgård är glada över det fantastiska engagemanget och en berikande dag!

Här hittar du mer att läsa om evenemangsdagen
Se fler bilder och läs mer om evenemangsdagen här
Pressmeddelande hittar du på mynewsdesk.

Tusen Trädgårdar 2014
Ta del av delar av det sammanställda resultatet från enkäten till alla som visade sin trädgård under Tusen Trädgårdar 2014. Hela 79 % kan tänka sig att vara med igen 2016. Kanske är du en av dem? Läs hela pressmeddelandet här.


Följ Tusen Trädgårdar på Instagram och på Facebook i gruppen Tusen Trädgårdar. Eller sök på hashtag#tusenträdgårdar för att se vilka bilder andra har lagt upp och vad som skrivits om evenemanget.

 

För mer information ta gärna kontakt med:

Anna-Karin Fallheden, Riksförbundet Svensk Trädgård, 0703-66 23 45, anna-karin.fallheden@tradgard.org

Se även www.tradgard.org/tusen och www.studieframjandet.se/tusen

 


logga  Trädgårdsriket  Studiefrämjandet

 

 

 

Grind in i trädgårdsvärlden

Tusen trädgårdar, alla kan vara med

Tusen Trädgårdar

 

 
   
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård