Daggkåpa  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Tillbaka

Tusen Trädgårdar

Följ Tusen Trädgårdar på Instagram och på Facebook i gruppen Tusen Trädgårdar. Eller sök på hashtag #tusenträdgårdar2014 och #tusenträdgårdar för att se vilka bilder andra har lagt upp och vad som skrivits om evenemanget.Något att se fram emot!

banner

Datumet för 2016 års Tusen Trädgårdar är redan satt. Det blir den 3 juli 2016. Så lägg in datumet i almanackan redan nu.

Gunnel Carlson uppmanar landets trädgårdsägare att vara med:
- Tack vare Tusen Trädgårdar tänker jag att vi blir klokare trädgårdsmänniskor. Alla möten med människor ger oss ny kunskap, mer inspiration och en större insikt om varför vi har trädgård. Så öppna din grind du också och släpp in alla glada trädgårdsmänniskor!

 

Tusen trädgårdar är ett evenemang som går av stapeln vartannat år tillsammans med engagerade trädgårdsentusiaster i hela landet, och arrangörerna Gunnel Carlsons Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet i samverkan.


Tusen Trädgårdar 2016

Alla är välkomna!
Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder tillsammans med Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet in till Tusen Trädgårdar söndagen den 3 juli 2016.

Välkommen att visa din trädgård!
Alla som är en del av trädgårdssverige är inbjudna – alla som har privata trädgårdar och alla offentliga trädgårdar: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar – alla är välkomna att delta!

Anmäl din trädgård på www.tradgardsriket.se
Skapa trädgårdsmöten och dela med dig av din trädgård!  Alla som är med håller sin trädgård öppen söndagen den 3 juli 2016 kl 10-17. På www.tradgardsriket.se kan du enkelt registrera din trädgård. För den som vill besöka trädgårdarna är det också lätt att till exempel samla sina favoriter på ett ställe och göra sin egen Tusen Trädgårdar-runda. Här anmäler du dig.

Den som är datorovan kan få hjälp av Studiefrämjandet att registrera sin trädgård. Du finner din lokala avdelning och kontaktperson på www.studieframjandet.se/tusen. Studiefrämjandet kan också bistå med studiecirklar inför Tusen Trädgårdar, lokal marknadsföring, försäkring och handfasta tips.

Följ oss på Facebook
Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad om det senaste genom att följa oss. Gå gärna med i vår officiella facebookgrupp Tusen Trädgårdar och titta in på Trädgårdsrikets egen facebooksid.

Lägg upp bilder!
Vi är nyfikna och vill väldigt gärna höra hur det förbereds inför 3 juli 2016.
Vi uppmanar alla att ta bilder i trädgården och lägga upp på Facebook och Instagram eller andra sociala medier, och ange #tusenträdgårdar. Det går också bra att mejla bilder till fototusen@tradgard.org och berätta om den egna trädgården.

Väl mött den 3 juli 2016!


Tusen Trädgårdar i Hemträdgården

banner

Läs om trädgårdssuccén i Hemträdgården nummer 5/14

I tidningen finner ni fylliga reportage från arrangemanget som gett mersmak - Tusen trädgårdar. Där får ni möjlighet att kika in i ett par av de öppna trädgårdarna från årets arrangemang lite extra. Ta del av fina bilder från flera olika trädgårdar landet runt.

 

 

Vill du läsa mer?

2014 års arrangemang av Tusen Trädgårdar är avslutat. I år öppna över 700 trädgårdar i hela landet upp för hundratusentals besökare. Arrangörerna Trädgårdsriket, Studiefrämjandet och Riksförbundet Svensk Trädgård är glada över det fantastiska engagemanget och en berikande dag!

Här hittar du mer att läsa om evenemangsdagen
Se fler bilder och läs mer om evenemangsdagen här
Pressmeddelande hittar du på mynewsdesk.

Tusen Trädgårdar 2014
Ta del av delar av det sammanställda resultatet från enkäten till alla som visade sin trädgård under Tusen Trädgårdar 2014. Hela 79 % kan tänka sig att vara med igen 2016. Kanske är du en av dem? Läs hela pressmeddelandet här.


 

För mer information ta gärna kontakt med:

Anna-Karin Fallheden, Riksförbundet Svensk Trädgård, 0703-66 23 45, anna-karin.fallheden@tradgard.org

Se även www.tradgard.org/tusen och www.studieframjandet.se/tusen

 


logga  Trädgårdsriket  Studiefrämjandet

 

 

 

Grind in i trädgårdsvärlden

Tusen trädgårdar, alla kan vara med

Tusen Trädgårdar

 

 
   
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård