Daggkåpa  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 

AktuelltANMÄLNINGSDAGS - SEMINARIER NORDISKA TRÄDGÅRDAR

Årets yrkesseminarier har olika teman och genomförs tillsammans med flera samarbetspartners. Duktiga föreläsare delger sin kunskap baserad på forskning såväl som gedigen erfarenhet. Anmäl dig redan nu via www.for.se


NORDISKA TRÄDGÅRDAR 2017 6-9 april

Ett säkert vårtecken är den ledande trädgårdsmässan i Norden, tillika Sveriges mest välbesökta trädgårdsmässa, Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Kom och ta del av kunskapens skafferi, som är årets tema i vår monter. Vi bjuder in till den kunskapsbank som Riksförbundet Svensk Trädgård omfattar. Hos oss finns alltid möjlighet att ställa frågor till kompetenta trädgårdsrådgivare. En förmån för alla medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård är rabatt på inträdet till mässan.
Läs mer om mässan här.

 


Res med Svensk Trädgård 2017

gran

Nu har vi uppdaterat med massor av nya inspirerande trädgårdsresor här på hemsidan. Ta en tur till grannlandet Estland och trädgårdsmarknaden i Türi 18-20 maj som vi gör tillsammans med Tallink Silja och fantastiska föredragshållare på båten.

Vi presenterar i samarbete med Favoritresor härmed ett antal härliga trädgårdsresor för året. Bland annat Wales trädgårdar med Elisabeth Svalin Gunnarsson i maj, Flor og Fjaere med Inger Ekrem från Svensk Trädgård i juni, Japans höjdpunkter med Peter Wik i september och Mallorca med Lars Krantz och Catharina Urwitz i oktober.

Redan nu kan du boka in din drömresa för 2017. Gå in här och hitta bokningsuppgifter och reseinformation. Notera de förmånliga priserna och medlemsrabatter på resorna.

 


Ta hand om din gran - så överlever den längre!

gran

En två meter hög gran har en halv miljon barr. En önskan i juletid är att de ska sitta kvar åtminstone till tjugondag Knut. Med tips från våra rådgivare kan din gran behålla barren längre.

Läs vidare här vad du skall tänka på.

 


Den perfekta gåvan för trädgårdsintresserade

Julpriser gäller t o m 31 december 2016

Nu erbjuder vi sköna klappar med grön kunskap till nedsatta julpriser. Det stora julpaketet* med extra mycket kunskap. Pris 295kr (värde 465kr) inkl porto. Innehåller hela sju nummer av tidningen Hemträdgården, mer kunskap i form av särtryck, faktablad, praktisk växtväska och ett medlemskap som räcker hela 2017! Fler julklappar till nedsatta julpriser hittar du på www.tradgard.org/jul. Beställ senast 13:e december för leverans till jul. Alla julpriset gäller fram t o m 31 december 2016.

*Gäller endast nya medlemmar.

Hitta alla julklappstips och beställ här.


 

Äppelaffisch till försäljning

Nu finns äppelaffischen med Sveriges landskapsäpplen till försäljning. Notera att medlemmar kan köpa den för ett extra förmånligt medlemspris. Affischen är framtagen med syfte att belysa våra svenska äpplen och uppmärksamma den nya nationella temadagen Äpplets Dag, initierad av Svensk Trädgård. Beställ din affisch på www.tradgard.org/affisch.

 


Musta dina äpplen

Vilken äppelskatt vi har i vårt land. Nu är det dags att göra must eller cider av äpplena hos ett lokalt musteri. Det blir inte bara gott utan är också ett bra sätt att ta till vara frukten. Fallfrukt som inte är skadad går att använda och det gör inget om äpplena är lite maskätna. Många musterier gör numera bag-in-box-must.

Must och cider har blivit allt populärare som måltidsdryck och är ett utmärkt alternativ till alkoholfria viner. Utbudet hos systembolaget och i mataffärerna växer snabbt. ”Pommelier”är titeln på den som är expert på äppelbaserade drycker.

Ta tillvara på frukten i trädgårdarna. Hitta flera av landets alla musterier via vår hemsida www.tradgard.org/kunskap/div/musteri
Har ni fler tips på äppelmusterier, eller andra tips om vad man kan göra med sina äpplen, lägg gärna upp dem på www.facebook.com/appletsdag.


ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK 2016

Två böcker blir årets trädgårdsbok 2016. I och med invigningen av Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 22 september korades vinnaren av utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2016. Utmärkelsen går till: Träd i urbana landskap och Stadsträdslexikon av Henrik Sjöman och Johan Slagstedt. Förlag: Studentlitteratur. Läs hela motiveringen här.

 


Äpplets Dag 25 september

Den 25 september firades Äpplets Dag för första gången gemensamt runt om i landet. Läs mer om Äpplets Dag på www.appletsdag.se.

 

 


Nytt bärigt särtryck!

trädgårdsprodukt

Nytt särtryck (28 sidor) med artiklar om bär och hur man odlar dem på bästa sätt i sin trädgård. Artiklarna är skrivna av Christina Winter och hämtade ur tidningen Hemträdgården. Alla särtryck finns att köpa på hemsidan.

 

 

 


Ny trädgårdsresa 2017!

Ressugen? Res med Svensk Trädgård och Favoritresor. Ny resa 2017! Skira snödroppar i the Cotswolds med Elisabeth Svalin Gunnarson. Detaljprogram på www.favoritresor.se. Rabatt för medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård, sedan ett år tillbaka, på 1000kr. Mer information kommer på www.tradgard.org.

 


 

Svensk Trädgårds Eldsjäl utsedd

trädgårdsprodukt

I år belönades Hans Elvingson för sitt engagerade arbete i Herrljunga Trädgårdsförenings fortlevnad och utveckling. Utmärkelsen Svensk Trädgårds eldsjäl går till en medlem, en ”doldis”, som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för sin förening. Läs hela motiveringen här.

 

 


 

Återvunnen jord årets trädgårdsprodukt

trädgårdsprodukt

Vinnaren heter 100% återvunnen jord. En jord som består av organisak restprodukter från skog och trädgårdar är en ren kretsloppsprodukt. Läs mer om vinnaren av Elmia Garden Award.

trädgårdsprodukt

 

 

 

 

 

 

 


 

Hemträdgårdens guide till trädgårdsutbildningarna

Hemträdgårdens guide till

I nummer 1 av Hemträdgården hittar du Hemträdgårdens guide till sveriges trädgårdsutbildningar.
Du kan läsa PDF'en här.

 

 

 


 

Facebook logo
Riksförbundet Svensk Trädgård
på Facebook

www.facebook.com/riksforbundetsvensktradgard kan du läsa mer om evenemang och får löpande information om vad som händer.

 

 

 

 


 

 

 
Undermeny
Aktuellt

 

 


 
     
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård