Daggkåpa  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Tillbaka

Tusen Trädgårdar 2014

vinnarbild Jenny Eberlen_röd lilja

Tusen Trädgårdar 2014 blir söndagen den 29 juni
kl 10.00 - 17.00

- När vi nu arrangerar Tusen Trädgårdar för tredje gången blir det på sommaren, den 29 juni 2014, berättade Inger Ekrem, förbundsdirektör Riksförbundet Svensk Trädgård på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 2013. Redan nu är det många som vill kunna förbereda sig inför nästa gång och därför berättar vi det på mässan Nordiska Trädgårdar ett helt år i förväg.

Tusen Trädgårdar har arrangerats två gånger i augusti. Nu senast den 12 augusti 2012. Tiotusentals människor ägnade en eller två dagar åt att åka runt och besöka varandras trädgårdar.

- Vi uppskattar att nästan 100 000 människor var ute i samma syfte den dagen, att besöka privata trädgårdar, handelsträdgårdar, parker, kyrkogårdar, koloniområden och andra grönområden över hela landet. Man fick nya idéer till den egna trädgården, massor med inspiration och kanske till och med vänner för livet, säger Gunnel Carlson som också själv visade sin trädgård och fick rekordmånga entusiastiska besökare.

Tusen Trädgårdar initierades av Riksförbundet Svensk Trädgård och Gunnel Carlsons Trädgårdsriket. 2012 gick Studiefrämjandet in som ny samarbetspartner vilket breddade kontaktytorna med trädgårdsägare över hela landet och tillförde ett folkbildningsperspektiv.

Ännu fler deltagare med lokal kontakt
- Alla Studiefrämjandets lokalavdelningar har hjälpt till att sprida information om Tusen Trädgårdar både till trädgårdsägare och till allmänheten som kan besöka trädgårdarna, berättar Annika Stigmark, Studiefrämjandet. Vi har också kunnat hjälpa trädgårdsägare med deras förberedelser. Personlig kontakt och lokal marknadsföring har gett fler deltagande trädgårdar och fler som tittat runt den dagen. Det är roligt att det blev så som vi tänkt och hoppats.

Nu under mellanåret fram till nästa visningstillfälle så arrangeras mycket olika aktiviteter lokalt. Många lokala trädgårdsägare och trädgårdsföreningar träffas i studiecirklar hos Studiefrämjandet och diskuterar bland annat hur man bäst visar sin trädgård. De som är vana tipsar de som är nya.

Om du vill vara med den 29 juni 2014 ta kontakt med Studiefrämjandet lokalt och se vad du kan göra fram tills dess.
Se även www.tradgardsriket.se

Mer information
Gunnel Carlson, 0703-46 95 47, gunnelcarlson@swipnet.se, Inger Ekrem, förbundsdirektör, Riksförbundet Svensk Trädgård, 08-792 23 40, inger.ekrem@tradgard.org, Annika Stigmark, Studiefrämjandet Riksförbundet, 08-555 352 32, annika.stigmark@studieframjandet.se.
Pressbilder från 2012 finns på www.tradgard.org under Press.


Om Tusen Trädgårdar 2012

Tusen svenska trädgårdsgrindar står öppna för allmänheten.
Reportage i Studio Ett, Sveriges Radio, 10 aug 2012 med intervju med Gunnel Carlson.

Studio Ett >>vinnarbild Jenny Eberlen_röd lilja


Vinnarbilden i Tusen Trädgårdars fototävling

Vi gratulerar Jenny Eberlén som har vunnit tävlingen med sin bild, som hon kallar "En sista förberedelse vid Solstugans trädgård".

Läs mera här>>


gunnel_TT

 

Tusen tack till alla er som kom, såg och visade!

Läs mera här på
Trädgårdsrikets hemsida>>

 Fototävling under Tusen Trädgårdar 2012

bok_gunnel

Ta ett foto på din trädgård eller en trädgård du besöker under Tusen Trädgårdar 2012 och var med i fototävlingen ”Möte i trädgården”!
De fem bästa bilderna belönas med Gunnel Carlsons nya bok Min gröna passion. Juryn består av Gunnel Carlson, Trädgårdsriket, Inger Ekrem, Riksförbundet Svensk Trädgård, Elisabeth Nyström, Studiefrämjandet och Elisabeth Svalin Gunnarsson, frilansskribent och fotograf.

De inskickade bidragen kan komma att användas i rapporteringen från Tusen Trädgårdar. Genom att skicka in bilden godkänner du att den publiceras på Trädgårdsrikets, Svensk Trädgårds och Studiefrämjandets hemsidor och respektive tidningar. Bilden kan även komma att publiceras i andra medier.

Mejla in din bild till fototusen@tradgard.org, senast 6 september 2012. Vinnarna meddelas per post och på Trädgårdsrikets hemsida.

Läs mer här >>


Lätt att hitta Tusen Trädgårdar med ny app

app TT

Nu finns också en App för Iphone, Ipad och Ipod från Trädgårdsriket . Med den lägger du upp en överskådlig rutt med kartor som gör det lätt att hitta till besöksträdgårdarna med hjälp av mobilen.
Du laddar ner den från Appstore. Pris 49 kronor.
Alla trädgårdar och kartor finns även på www.tradgardsriket.se.

 
Påminnelse och puff från Gunnel

Du som är registrerad – du har väl kryssat för att du visar din trädgård den 12 och kanske även den 11 augusti? För att kontrollera – logga in med din mejladress och lösenord på www.tradgardsriket.se. Klicka på ”Dina trädgårdar” i den gröna listen som dyker upp. Klicka sedan på rutan med din trädgårds namn och eventuell bild. Kolla dina uppgifter och sätt kryss för Tusen Trädgårdar 2012 – om du inte redan har gjort det.

Du som sedan inte gått vidare med att beskriva er trädgård. Kolla hur du själv har gjort genom att logga in med mejladress och lösen. I den gröna listen klickar du på ”Dina trädgårdar” och om det inte finns någon trädgård där så använd ”Lägg till ny trädgård” och fyll i allt du vill berätta om den.

Glöm inte att lägga in bilder – vi vill gärna se hur det ser ut hemma hos dig!


banner

Alla är välkomna!
Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder tillsammans med Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet in till Tusen Trädgårdar söndagen den 12 augusti 2012 kl 10-17.

Välkommen att visa din trädgård!
Alla som är en del av trädgårdssverige är inbjudna – alla som har privata trädgårdar och alla offentliga trädgårdar: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar – alla är välkomna att delta!

Anmäl din trädgård på www.tradgardsriket.se senast den 31 maj 2012
Skapa trädgårdsmöten och dela med dig av din trädgård!  Alla som är med håller sin trädgård öppen söndagen den 12 augusti 2012 kl 10-17. Du har också möjlighet att visa din trädgård på lördagen den ​11 augusti kl 10-17.

Den som är datorovan kan få hjälp av Studiefrämjandet att registrera sin trädgård på www.studieframjandet.se/tusen. Kontakta Annika Stigmark på
08-555 352 32 eller annika.stigmark@studieframjandet.se så slussas du till rätt lokalavdelning. Studiefrämjandet kan också bistå med studiecirklar inför Tusen Trädgårdar, lokal marknadsföring, försäkring och handfasta tips.


Dagar kvar tills Tusen Trädgårdar

Här anmäler du dig>>

Pressmeddelande och pressbilder finns här på hemsidan under Press>>

Affisch att ladda ner>>

Välkommen som besökare i Tusen Trädgårdar!
Det blir årets höjdpunkt – en trädgårds­kavalkad från norr till söder. Tusen Trädgårdar hölls första gången 2010 och blev en verklig succé. Närmare 80.000 trädgårdsintresserade var då ute och besökte spännande trädgårdar.
Du som vill göra en rad trädgårdsbesök, kan lägga upp en trädgårdsrunda med hjälp av www.tradgardsriket.se. Där finns kartor landskapsvis och på detaljkartor kommer du att hitta trädgårdarna i lokalområdena. Det blir en trädgårdshändelse som ska slå alla rekord!

logga  Trädgårdsriket  Studiefrämjandet

 

 

 

Grind in i trädgårdsvärlden

Tusen trädgårdar, alla kan vara med

Tusen Trädgårdar

 

 
   
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård