Trädgårdsgång  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Tillbaka

TRÄDGÅRDSMÄSSAN
NORDISKA TRÄDGÅRDAR
21-24 mars 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö

Länk till trädgårdsmässan
Länk till mässan

Välkommen till Nordiska Trädgårdar 2019

Nordiska Trädgårdar är den ledande trädgårdsmässan i Norden. Med 55.000-60.000 besökare och 350-400 utställare. Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med FOR, Fritidsodlingen Riksorganisation. Mässan är tack vare Fritidsodlingens Riksorganisation en självklar plats för rådgivning och kunskap. FOR, Fritidsodlingen Riksorganisation, är en samarbetsorganisation för fritidsodlarnas organisationer i Sverige. Riksförbundet Svensk Trädgård är en av flera organisationer som utgör FOR. Läs mer om FOR här.

Besökarna hälsas välkomna till en trädgårdsmässa fylld med härliga växter, kreativa designidéer, de senaste trädgårdsmaskinerna, läckra trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar. Allt du behöver för ditt egna sköna, gröna paradis. Mer information om trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar på www.nordiskatradgardar.se

Odla för framtidern med Riksförbundet Svensk Trädgård i monter A04:11. Vi ses på årets största trädgårdsmässa i Norden!

Svensk Trädgårds monter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar

Seminarieprogram FOR

FORs seminarieprogram för yrkesseminarier är nu klart. Ladda ner det här.

2019 års seminarier kommer att ha olika teman och genomförs tillsammans med flera samarbetspartners. Duktiga föreläsare delger sin kunskap baserad på forskning såväl som gedigen erfarenhet. 

Speciellt vill vi lyfta seminariet:
Fruktträdsbeskärning med trädet i fokus som görs i samarbete med Riksförbundet Svensk Trädgård.
Torsdag 21 mars 13.30-16.50
Anmäl dig här.

DE FRUKTGIVANDE TRÄDEN i våra trädgårdar och på offentliga platser är värdefulla och många. Vanligast är äppelträdet. Beroende på trädets ålder, art och sort varierar beskärningsinsatserna. Alla träd ska inte behandlas lika. Varför de blivit planterade, i vilken miljö de växer och hur vi vill att de ska utvecklas är viktigt att beakta. Vad är egentligen bäst för trädet? Och vilka redskap ska man använda? Ska hatten kunna kastas genom trädet när man är klar? Får man fortfarande beskära på vårvintern eller är det endast JAS- beskärning som gäller? Förblöder plommonträdet om man beskär det på våren? Ja, frågorna och även missförstånden är många. Här ges grundläggande, aktuell kunskap i ämnet och det finns tillfälle att ställa egna beskärningsfrågor. Det är ett seminarium för fruktträdens bästa. Samtliga föreläsare medverkar i kursen Grönt Kort, som certifierat närmare 400 fruktträdsbeskärare sedan kursen startade 1996 av Riksförbundet Svensk Trädgård.

ANMÄL DIG TILL SEMINARIERNA:
Mer information om seminarierna hittar du på FOR's hemsida www.for.se.
ANMÄL DIG HÄR.
Frågor besvaras av lise-lotte.bjorkman@for.se


Medlemmar har högsta rabatten på inträdet

Som medlem har du alltid den högsta rabatten på inträdet till Nordiska Trädgårdar varje år. Medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård nyttjar koden i Hemträdgården nr 1, för rabatterat pris på inträdet. Använd koden i entrén.
Mot uppvisande av giltigt medlemskort i montern får du en medlemsgåva. Riksförbundet Svensk Trädgård hittar du i år i A-hallen monter A04:11.

BLI MEDLEM HÄR


Tidigare års mässdeltagande

Här kan du ta del av tidigare års mässdeltagande. Klicka vidare på länk här nedan. Läs mer om 2014 m fl års mässdeltagande.


 

Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

   


 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt