Gröna blad  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 Svenska byggnadsvårdsföreningen

Trädgårdens kulturhistoria AVSLUTAD

– en kurs om trädgårdarnas historia i Sverige, om hur man inventerar gamla trädgårdar och om POM – Programmet för odlad mångfald.

Kursen är ett samarrangemang mellan Riksförbundet Svensk Trädgård, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska Byggnadsvårdsföreningen.

För tredje gången hålls kursen Trädgårdens kulturhistoria, nu blir det den
12 juni på Länsmuseet Murberget, Härnösand, i samarbete med POM, Byggnadsvårdsföreningen och Vuxenskolan (SV). Kursledare är som tidigare Anna Andréasson, arkeolog och trädgårdsinventerare.

Välkomna till en intressant endagskurs med trädgårdshistoriskt tema!
Vi ska under en dag få kunskap om våra svenska trädgårdars historia och särdrag, och en inblick i POM – Programmet för odlad mångfald – som är en nationell satsning för att bevara och hållbart nyttja våra äldre kulturväxter. Under kursdagen alternerar vi mellan teoripass och praktiska övningar på Länsmuseet Murberget, Härnösand.

Kursen vänder sig till trädgårdsintresserade medlemmar som vill veta mer om historien, om hur man inventerar en gammal trädgård och förstår vad det är man ser, liksom dem som är intresserade av äldre kulturväxter. Du kan vara en enskild medlem eller medlem i en trädgårdsförening hos Riksförbundet Svensk Trädgård, eller medlem i Svenska Byggnadsvårds­föreningen, eller studiecirkelledare hos SV.

PROGRAM>>

Pris och anmälan
Anmälan direkt till Murberget, tel 0611-88600 (stängt måndagar)
eller receptionen@murberget.se


OBS! Glöm inte att meddela om du har några allergier eller andra speciella önskemål när det gäller mat (t.ex. vegetarisk kost).

Pris: 600 kr per person

Kursavgiften betalas på  PG 1215-3  Riksförbundet Svensk Trädgård
senast 27 maj.
Kom i håg att ange ditt namn och "Kurs i Härnösand"

 

 
 


Svenska byggnadsvårdsföreningen

 

Studieförbundet vuxenskolan

 

 
 

Svensk Trädgård

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård