Trädgårdsgång  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Trädgårdens eldsjäl

Bildtext: Ulla Holmström från Skellefteå Trädgårdssällskap fick utmärkelsen Svensk Trädgårds eldsjäl på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 2018.

Lagom till öppnandet av trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar var det dags för traditionsenlig utdelningen av Riksförbundet Svensk Trädgårds utmärkelse Trädgårdens Eldsjäl, den tionde i ordningen.

Utmärkelsen som delas ut årligen går till en medlem en ”doldis”, som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för sin förening. I år är det Ulla Holmström i Skellefteå trädgårdssällskap som uppmärksammas för sitt arbete. Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson intervjuade henne på scen under torsdagen och delade tillsammans med förbundsdirektör Inger Ekrem ut ett diplom som bevis på den ärofyllda utmärkelsen.

Ulla som är en sann eldsjäl har, genom åren, troget och glatt engagerat sig i arbetet med och runt omkring föreningen. Hon satt under många år i föreningens styrelse, mellan 1983-2014, och bidrog där stort genom alla sina idéer. Hon har alltid varit engagerad tidigt i arbetet med allt praktiskt i samband med de träffar som föreningen anordnat. Ulla har skött om föreningens eget bibliotek med trädgårdsböcker i många år och gör så fortfarande. Hon har även suttit i länsförbundets styrelse och några år i valberedningen. 

Ända sedan Linnéjubileumsåret 2007 har Ulla drivit studiecirklar och årligen anordnat en cirkelformad tematrädgård. Denna plantering är belägen på ett kulturområde i Skellefteå, Bonnstan. Många gläds åt och har möjlighet att ta del av denna fina plantering som hon med omsorg sköter om tillsammans med sin grupp hela sommaren.

Ulla jobbar hårt för att alla skall tycka att det är roligt med föreningsliv och trädgårdsodling. Hennes entusiasm smittar av sig och skapar god stämning i föreningen. Hon ser alltid till att ordna fram plantor till olika sammanhang och tar dem gärna med sig på sin cykelkärra. Ulla trivs i föreningslivet, men som allra bäst mår hon när får njuta av sin egen trädgård med många sällsynta växter och äppelträd. Ulla, som mer än gärna, delar med sig av sin kunskap är också en av de flitigaste skribenterna i föreningstidningen Grobladet. 

Idag är hon föreningens egen ”Guld-Ulla”. Med tanke på det ovärderliga engagemang på vad vis hon så fint kopplar ihop orten med föreningen, är hon en klippa för såväl trädgårds- som föreningslivet i bygden.

Skellefteå trädgårdssällskap har 435 medlemmar (136 familjemedlemmar) och utgör en av Riksförbundet Svensk Trädgårds närmare 160 föreningar runt om i landet.


Pressmeddelande

Vi gratulerar!


Nominera Svensk Trädgårds Eldsjäl
Nominera Svensk Trädgårds Eldsjäl senast den 31 december. Maila eller skriv till Medlemsservice på medlemsservice@tradgard.org alt Box 2966, 187 29 Täby. Nomineringsblankett finner du här.
 

 

 

 


Trädgårdens eldsjäl 2016
Ulla och Åke Persson


Bräkne-Hoby Trädgårdsförening

PressmeddelandeTrädgårdens eldsjäl 2015
Hans Elvingson


Herrljunga Trädgårdsförening

Pressmeddelande


eldsjal2
Trädgårdens eldsjäl 2014
Elisabeth Kihlberger


Kungsbacka Trädgårdsvänner

Pressmeddelande


Åke Strid, Trädgårdens eldsjäl 2011.
Trädgårdens eldsjäl 2013
Lena Frisk


Kristinehamns Trädgårdsförening

Pressmeddelande


Åke Strid, Trädgårdens eldsjäl 2011.
Trädgårdens eldsjäl 2012
Bernt Viktorsson


Örebro
Norra Trädgårdsförening

Pressmeddelande


 

Åke Strid, Trädgårdens eldsjäl 2011.
Trädgårdens eldsjäl 2011
Ulla Johansson


Trollhättans
Trädgårdsförening

Pressmeddelande


 

 
 

Gula rudbeckia

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt