Klöver  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Trädgårdsresor

Res med Tallink Silja och Svensk TrädgårdTrädgårdskryssning med Svensk Trädgård till Estland i maj 2019

Sedan starten 2009 arrangerar Svensk Trädgård, tillsammans med Tallink Silja, den uppskattade och välfyllda trädgårdskryssningen till Estland och växtmarknaden i Türi. Resan genomförs numera vartannat år i Riksförbundet Svensk Trädgårds regi. 2019 är det 10 år sedan vi började med våra resor till Estland och i maj är det äntligen dags igen. Vi ser fram emot att resa med er!

RESAN BOKAS ALLTID HOS TALLINK SILJA: Endast telefonbokning. Tallink Silja Specialkryssningar tel 08-666 33 33. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se. Bokningen öppnar före jul 2018 och medlemmar i Svensk Trädgård ges möjlighet att boka resan de först två veckorna. Från och med 17 december öppnar bokningen för allmänheten.
Här hittar du:
Mer information om resan.
V
isit Estonia och växtmarknaden.
Hur du bokar din resa hos Tallink Silja.
Program för Trädgårdskryssning 16-18 maj
Program för Trädgårdsresa med hotellnatt i Tallinn 16-19 maj.

Türi, trädgårdsmarknaden.


För sjunde gången i ordningen välkomnar Riksförbundet tillsammans med Tallink Silja till Estland, och en trädgårdskryssning med besök på den populära växtmarknaden i Türi. Under båtresan kan du lyssna till intressanta och personliga föredrag av trädgårdsmästaren John Taylor, trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, Lise-Lotte Björkman och Henrik Bodin, Svensk Trädgårds kunniga trädgårdsrådgivare.

Från Tallinn går bussarna genom landet till växtmarknaden i Türi där du under dagen botaniserar bland växter och lokala hantverk i en genuint lokal miljö. På eftermiddagen går återresan till Tallinn och fartyget som tar oss tillbaka till Stockholm. Som medlem i Svensk Trädgård får du en speciell gåva ombord på hemresan. För den som önskar går det så klart bra att boka resealternativ två med möjlighet att stanna ett extradygn och upptäcka Tallinn på egen hand.

Välj mellan två resor

1) Trädgårdskryssning 16-18 maj
Avresa: Fartyget M/S Victoria avgår från Värtahamnen torsdag 16 maj kl.17.30. Incheckning möjlig från kl.15.30. Returresa med samma båt. Åter Stockholm lördag 18 maj kl.10.15.
Innehåll: Båtresa del i B4-hytt två nätter, kaffebuffé med smörgås och föredrag på båten, gemensam buffémiddag inkl dryck under utresan och två frukostar på båten, buss till och från Türi, entrébiljett till växtmarknaden, välkomstdrink på returresan.
Kod: SVENSK TRÄDGÅRD
Pris: Från 1638 kr per person
Preliminärt program Trädgårdskryssning (kan komma att ändras innan avresedagen)


2) Trädgårdsresa med extradygn och hotellnatt 16-19 maj
Extradygn i Tallinn För dig som vill stanna och upptäcka staden Tallinn erbjuder vi ett tilläggsdygn den 17-18 maj. Du bor centralt på Tallink City Hotel. Frukost på hotellet ingår. M/S Baltic Queen avgår kl.18.00 18 maj. Fartyget angör Värtahamnen Stockholm söndag 19 maj kl.10.15.
Innehåll: Båtresa del i B4-hytt 2 nätter, kaffebuffé med smörgås och föredrag på båten, gemensam buffémiddag inkl dryck under utresan och 2 frukostar på båten, buss till/från Türi, entrébiljett till växtmarknaden, en hotellövernattning i Tallinn med frukost, transfer till båtterminal, välkomstdrink på returresan, buffémiddag (förbokad till första sittningen fr kl.17.30)
Kod: SV TRÄDG CITY
Pris: Från 2775 kr per person
Preliminärt program Trädgårdsresa med hotellnatt(kan komma att ändras innan avresedagen)

Türi, trädgårdsmarknaden.

Boka hos Tallink Silja: Endast telefonbokning. Specialkryssningar tel 08–666 33 33. Uppge bokningskod ovan. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se.
MER OM HUR DU BOKAR RESAN HÄR
Begränsat antal platser på båda paketresorna, så boka genast! Notera att detta är en resa för den aktive resenären, som tycker om att röra på sig, då det bitvis är långa sträckor att gå.

 

 

 Tidigare resor till Estland

Läs om tidigare trädgårdskryssningar här nedan.

Artikel om resan 2017 i Hemträdgården nr4/2017
Läs mer om resan 2017 i Hemträdgården nr6/2016
Infoblad Estland 2017
Trädgårdskryssning 2013.
Det går också bra att läsa mer om tidigare resor i Hemträdgården bl a nummer 4/2013. Artikeln i sin helhet hittar du här Inspirerande trädgårdskryssning till Estland.

 
Res med Favoritresor och Svensk Trädgård

Har du varit medlem i Svensk Trädgård mer än ett år, får du 1000kr rabatt på trädgårdsresorna.
Uppge att du är medlem vid bokning. Tel  08-660 18 00 info@favoritresor.se. Mer info på www.favoritresor.se


2-9 mars 2019 NY RESA! OBS! Nytt datum
Blommande Madeira med trädgårdsmästare John Taylor

Några av höjdpunkterna under resan är The Sunken Garden, The Lady’s Garden, samlingarna av växter från Australien, Sydafrika och Nya Zeeland och jätteexemplar av kamelior, rumsgran, kamfer- och tulpanträd. Vi besöker allt från Madeiras Botanisk trädgård till villakvarter och utsökt orkidéträdgård, Jardim Orquidea, en orkidéplantskola med över 7 500 arter. Ciceron är John Taylor.

Mer information om resan och detaljerat program.Håll utkik här efter fler trädgårdsresor för 2019.


Res med Favoritresor och Svensk Trädgård!               Favoritresor 

  


 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt