Klöver  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
TrädgårdsresorRes med Favoritresor och Svensk Trädgård

Har du varit medlem i Svensk Trädgård mer än ett år, får du 1000kr rabatt på trädgårdsresorna.
Uppge att du är medlem vid bokning. Tel  08-660 18 00 info@favoritresor.se. Mer info på www.favoritresor.se

19-23 februari 2018 NY RESA!
Skira snödroppar i East Anglia - med Elisabeth Svalin Gunnarsson

 Efter förra årets succéresa till the Cottswolds reser vi den här gången till ett av Englands främsta snödroppsmecka med Ickworth, Anglesey Abbey, Oxburgh Hall och Chestnut Farm i östra England, anglosachsernas och vikingarnas East Anglia.

Ny unik möjlighet att resa till England, på snödropssresa i februari tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Favoritresor, med Elisabeth Svalin Gunnarsson som ciceron. Till förmånligt medlemspris. Tusen kronor rabatt för de som varit medlemmar i Svensk Trädgård ett år eller längre. www.tradgard.se under Medlem och Resor.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.

 


17-21 april 2018
Venedigs hemliga trädgårdar med Vicenza - med Elisabeth Svalin Gunnarsson

 I blåregnets tid i april planeras en repris på succéresan från 2013. Vi besöker hemliga palatsträdgårdar vars lås endast dyrkas upp av vår samarbetspartner i Venedig. Romantiska privata trädgårdar utmed Canal Grande, lagunens öträdgårdar och en resa upp i de vinklädda kullarna kring Vicenza för en sagolik trädgårdsanläggning. Ciceron är Elisabeth Svalin Gunnarsson. Datum: 17 – 21 april.   

Mer information om resan och detaljerat program kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

12-16 maj NY RESA!
Isle of Wight - drottning Victorias sago-ö - med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Trädgårdarnas och herresätenas ö Isle of Wight är en av Englands sydligast belägna punkter och välsignat med långt fler soltimmar än fastlandet. I Ventnor är klimatet så milt att det närmast kan betecknas som medelhavsklimat där subtropiska växter frodas. Vi besöker Ventnot Botanical Gardens, Drottning Victorias hem Osborne House, högaktuellt inte minst från nya storfilmen med Judy Dench som Queen Victoria. Besök på Northcourt, Mottistone Manor och Carisbrooke Castle gardens. Ciceron är Elisabeth Svalin Gunnarsson. Datum: 12 – 16 maj.

Mer information om resan och detaljerat program kommer.

 


Håll utkik efter trädgårdsresor för 2018. Fler resor kommer här...


Res med Favoritresor och Svensk Trädgård!               Favoritresor 

 


Res med Tallink Silja och Svensk Trädgård

Den uppskattade och välfyllda trädgårdsresan till Estland och marknaden i Türi arrangeras vartannat år av Svensk Trädgård i samarbete med Tallink Silja.


Trädgårdskryssning med Svensk Trädgård till Estland

Ta gärna del av 2017 års välfyllda program och fler detaljer kring resan här.

Türi, trädgårdsmarknaden.


Vartannat år arrangerar Svensk Trädgård den uppskattade och välfyllda trädgårdskryssningen till Estland och marknaden i Türi. Senast var i maj 2017.

Då var det sjätte året Svensk Trädgård och Tallink Silja tillsammans bjöd in trädgårdsintresserade att delta i trädgårdskryssning till Estland med besök på den populära växtmarknaden i Türi. Under den uppskattade och välfyllda resan kunde man lyssna till personliga föredrag av Johannes Wätterbäck även känd som "Farbror Grön", Trädgårdsrikets Gunnel Carlson och Svensk Trädgårds kunniga trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman. Från Tallinn avgick bussar till trädgårdsmarknaden i Türi där resenärerna under dagen botaniserar bland växter och lokalt hantverk i en spännande miljö. Återresa till Tallinn på eftermiddagen och fartyget som tog oss tillbaka till Stockholm. Det gick också bra att stanna ett extradygn och upptäcka Tallinn på egen hand.
Läs mer om resan i Hemträdgården nr6/2016. Eller läs mer om resan 2017 här.

Resan genomförs vartannat år i Riksförbundet Svensk Trädgårds regi tillsammans med Tallink Silja. Observera att detta är en resa för den aktive resenären, som tycker om att röra på sig, då det bitvis är långa sträckor att gå.

RESAN BOKAS ALLTID HOS TALLINK SILJA: Tallink Silja Specialkryssningar tel 08-666 33 33. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se.


Tidigare resor till Estland

2015 var det den femte gången vår populära Trädgårdskryssning (14-16 maj) till Estland avgick. Den uppskattade och välfyllda trädgårdsresan till Estland och marknaden i Türi arrangeras vartannat år av Svensk Trädgård i samarbete med Tallink Silja. Deltagarna fick besöka växtmarknaden i Türi och lyssna till intressanta föredrag ombord på båten av de kända trädgårdspersonligheterna Gunnel Carlson och Lars Krantz. Svensk Trädgårds trädgårdsrådgivare fanns på plats under resan och svarar på frågor. Det fanns även möjlighet att boka en Jubileumskryssning (14-17 maj) vilken innehöll en extra dag i historiska staden Haapsalu. Där fick resenärerna ta del av estlandssvenskarnas historia och besöka barnboksillustratören Ilon Wiklands Sagoland och en stor privat visningsträdgård. I Hemträdgården nummer 4/2015 finns ett bildreportage från resan.

Ett sammandrag i bilder från tidigare resa hittar du här Trädgårdskryssning 2013. Det går också bra att läsa mer om tidigare resor i Hemträdgården bl a nummer 4/2013. Artikeln i sin helhet hittar du här
Inspirerande trädgårdskryssning till Estland.

  


 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt