Klöver  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 

Succéresa i repris

Marknaden i Türi. Foto: Lise-Lotte Björkman

Den 20-23 maj reste över 500 glada trädgårdsentusiaster på kryssning till Estland och växtmarknaden i Türi. Det var andra gången som Svensk Trädgård och TallinkSilja arrangerade succéresan till Türi.

Av Stella Westerlund, marknadsansvarig,
Riksförbundet Svensk Trädgård

På utresan lyssnade vi till Gunnel Carlson som talade om spännande trädgårdsmöten, och uppmanade alla att ”snoka, härmas och njuta”. Hannu Sarenström bjöd på sina trädgårdsvisoner och tyckte att ”meningen med trädgård är att göra om”. Vår ordförande Åke Truedsson talade om hur man lever hälsosamt och njuter av tomater, frukter och bär. Trädgårdsrådgivarna Ann-Catrin Thor och Lise-Lotte Björkman gav svar på frågor om växter, odling och skadedjur.

Bussarna. Foto: Tiit Mõtus , Tallink Silja

     På kajen i Tallinn väntade 13 bussar för färd genom det lummiga estländska landskapet till den populära växtmarknaden i Türi. Försedda med Svensk Trädgårds nya väska med plats för växter strömmade skaran in på mässområdet och började botanisera bland växter, trädgårdstillbehör och hantverk. Många passade på att handla hos klematiskungen Kivistik. Ombord kunde man också handla signerade böcker, beskärningsredskap och fröer.
   Halva gruppen stannade en dag extra i Tallinn och en del av dem for på guidad tur i Tallinns botaniska trädgård.

Ett citat från utvärderingens kommentarer: ”Träffa så mycket trevligt folk, köpa så fina växter, billigt och bra. Lagom nivå mellan lära – uppleva”.

Marknaden i Türi. Foto: Inger Ekrem     Marknaden i Türi. Foto: Inger Ekrem

Marknaden i Türi. Foto: Inger Ekrem      Marknaden i Türi. Foto: Lise Lotte Björkman

Marknaden i Türi. Foto: Lise-Lotte Björkman

Marknaden i Türi. Foto:Lise-Lotte Björkman

  Baggagerummet på Tallink City hotell. Foto: Inger Ekrem


 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt