Klöver  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Trädgårdsresor

Res med Tallink Silja och Svensk Trädgård 2017

Den uppskattade och välfyllda trädgårdsresan till Estland och marknaden i Türi arrangeras vartannat år av Svensk Trädgård i samarbete med Tallink Silja.


Trädgårdskryssning med Svensk Trädgård till Estland

INFORMATION FÖR DIG SOM SKA RESA 2017
Ta gärna del av det välfyllda programmet och fler detaljer kring resan till Estland 2017 här.

Türi, trädgårdsmarknaden.


Vartannat år arrangerar Svensk Trädgård den uppskattade och välfyllda trädgårdskryssningen till Estland och marknaden i Türi. Nästa resa avgår i maj 2017. Välkommen!

Trädgårdskryssning 18-20 maj
Pris: 1450 kr per person
Bokningskod: SVENSK TRÄDGÅRD

Trädgårdskryssning med extradygn i Tallinn 18-21 maj
Pris: 2475 kr per person
Bokningskod: SV TRÄDG CITY

 


FÖR SJÄTTE ÅRET BJUDER SVENSK TRÄDGÅRD IN att delta i trädgårdskryssning till Estland med besök på den populära växtmarknaden i Türi. Under den uppskattade och välfyllda resan kan du lyssna till personliga föredrag av Johannes Wätterbäck även känd som "Farbror Grön", Trädgårdsrikets Gunnel Carlson och Svensk Trädgårds kunniga trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman. Från Tallinn går bussar till trädgårdsmarknaden i Türi där du under dagen botaniserar bland växter och lokalt hantverk i en spännande miljö. Återresa till Tallinn på eftermiddagen och fartyget som tar oss tillbaka till Stockholm. Som medlem i Svensk Trädgård får du en speciell gåva ombord. Observera att detta är en resa för den aktive resenären, som tycker om att röra på sig, då det bitvis är långa sträckor att gå. Det går också bra att stanna ett extradygn och upptäcka Tallinn på egen hand. Begränsat antal platser på båda paketresorna, så boka genast! Läs mer om resan här.

Trädgårdskryssning 18-20 maj
Pris: 1450 kr per person. Bokningskod: SVENSK TRÄDGÅRD

AVRESA: Fartyget M/S Victoria avgår från Värtahamnen torsdag 18 maj kl17.30. Incheckning möjlig från kl15.30. Åter Stockholm lördag 20 maj kl 10.15. INNEHÅLL: Båtresa, del i B4-hytt två nätter, kaffebuffé med smörgås och föredrag på båten, gemensam buffémiddag inkl dryck under utresan och två frukostar på båten, buss till och från Türi, entrébiljett till växtmarknaden, välkomstdrink på returresan

Trädgårdskryssning med extradygn i Tallinn 18-21 maj
Pris: 2475 kr per person. Bokningskod: SV TRÄDG CITY

EXTRADYGN I TALLINN: För dig som vill upptäcka staden erbjuder vi ett tilläggsdygn den 19–20 maj. Du bor centralt på Tallink City Hotell. Frukost på hotellet ingår. M/S Baltic Queen avgår kl18.00 den 20 maj. Fartyget angör Värtahamnen Stockholm söndag 21 maj kl10.15. INNEHÅLL: Båtresa del i B4-hytt två nätter, kaffebuffé med smörgås och föredrag på båten, gemensam buffé- middag inkl dryck under utresan och två frukostar på båten, buss till och från Türi, entrébiljett till växtmarknaden, en hotellövernattning i Tallinn med frukost, transfer till båtterminalen, välkomstdrink på returresan, buffémiddag.

Läs mer om de båda resalternativen i Hemträdgården nr6/2016.
Resan genomförs vartannat år i Riksförbundet Svensk Trädgårds regi tillsammans med Tallink Silja.

BOKA HOS TALLINK SILJA: Tallink Silja Specialkryssningar tel 08-666 33 33. Uppge bokningskod ovan. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se.


Tidigare resor till Estland

2015 var det den femte gången vår populära Trädgårdskryssning (14-16 maj) till Estland avgick. Den uppskattade och välfyllda trädgårdsresan till Estland och marknaden i Türi arrangeras vartannat år av Svensk Trädgård i samarbete med Tallink Silja. Deltagarna fick besöka växtmarknaden i Türi och lyssna till intressanta föredrag ombord på båten av de kända trädgårdspersonligheterna Gunnel Carlson och Lars Krantz. Svensk Trädgårds trädgårdsrådgivare fanns på plats under resan och svarar på frågor. Det fanns även möjlighet att boka en Jubileumskryssning (14-17 maj) vilken innehöll en extra dag i historiska staden Haapsalu. Där fick resenärerna ta del av estlandssvenskarnas historia och besöka barnboksillustratören Ilon Wiklands Sagoland och en stor privat visningsträdgård. I Hemträdgården nummer 4/2015 finns ett bildreportage från resan.


Ett sammandrag i bilder från tidigare resa hittar du här Trädgårdskryssning 2013. Det går också bra att läsa mer om tidigare resor i Hemträdgården bl a nummer 4/2013. Artikeln i sin helhet hittar du här
Inspirerande trädgårdskryssning till Estland.

  


Res med Favoritresor och Svensk Trädgård

Har du varit medlem i Svensk Trädgård mer än ett år, får du rabatt på trädgårdsresorna.
Uppge att du är medlem vid bokning. Tel  08-660 18 00 info@favoritresor.se.
www.favoritresor.se


13-17 februari NY RESA!
Skira snödroppar i the Cotswolds - med Elisabeth Svalin Gunnarsson

 Unik möjlighet att resa till the Cotswolds, England, på snödropssresa i februari tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Favoritresor, med Elisabeth Svalin Gunnarsson som ciceron. Till förmånligt medlemspris. Tusen kronor rabatt för de som varit medlemmar i Svensk Trädgård ett år eller längre. www.tradgard.se under Medlem och Resor.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.

 

 

 11-16 maj
Wales trädgårdar med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Rosor. Foto: Istock

 De underbara trädgårdarna i Wales väntar under några dagar i mitten av maj. Följ med till Wales mytomspunna landskap med ståtliga slott och minutiöst skötta trädgårdar. Under resan njuter vi av de välkända stora trädgårdarna som Bodnant gardens Wyndclyffe Courts och Nanhoron Gardens men även av mindre, personliga och unikt gestaltade trädgårdar, bland annat en klosterruinträdgård.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.

 

 8-11 juni NY RESA!
Flor og fjaere i Stavanger med Inger Ekrem, från Svensk Trädgård

Rosor. Foto: Istock

 Res till platsen där himmel möter hav. En ö med färgstarka sommarblommor, palmer, formklippta träd och vackra, lättgångna stenstigar. Du har hamnat i Nordens kanske vackraste avträdgårdar - en magisk plats där sol och ljus skapat den världsberömda trädgårdsön Flor og Fjaere. Här prunkar växter och blommor i en zon som närmast kan beskrivas som zon 0! Under resan leds vi av stadsguider och vår ciceron är kunniga Inger Ekrem, Svensk Trädgårds förbundsdirektör, född och uppvuxen på den norska västkusten.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.4-8 augusti NY RESA!
Blommande Berlin med Potsdam och IGA

Det är med stor glädje som vi kan presentera en väldigt intressant och fin resa till det gröna Berlin med gröna Potsdam samt en dag på den väldiga internationella trädgårdsfestivalen IGA, vars utställning har temat ”Ett Hav av Färger” 2017. Vi njuter av trädgårdsstaden Berlin med dess historia inom kolonirörelsens trädgårdar, privata trädgårdspärlor och arvet från en av världens mest kända trädgårdsdesigner Karl Förster. Så här i högsommartid njuter vi av spännande bladformer och såväl starka färger hos dagliljor och rudbeckior som svala gröna och blåa nyanser hos mängder av funkior samt sirligt svajande gräs och tåtlar. Här väntar mängder av spännande kombinationer för såväl svala skuggrabatter som tropiskt heta planteringar i varma färger.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.


21-30 september NY RESA!
Japans höjdpunkter med Peter Wik

Rosor. Foto: Istock

 Med stor glädje presenterar vi en kultur och trädgårdsresa med Japans kultur och höstliga trädgårdar för Svensk Trädgårds medlemmar. Landets fantastiska kultur bjuder oss på en omtumlande upplevelse bland skyskrapor och moderna stenträdgårdar i Tokyo, templens Kyoto samt kulturupplevelser i de mindre städerna Kanazawa, Okayama och Himeji. Men också en vördnad för naturen och en oerhört rik, komplex samt för oss otroligt annorlunda trädgårdshistoria.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.

 

 


1-6 oktober NY RESA!
Mallorca med smak och känsla - med Lars Krantz och Catherine Urwitz

Rosor. Foto: Istock

 Följ med trädgårdsmästare Lars Krantz och reseledare Catherine Urwitz till några av de verkliga guldkornen på denna vackra och intressanta ö. Det är inte för inte som Mallorca åter blivit ett av de mest uppskattade resmålen i Europa.
En ö med ljuvligt klimat, fascinerande historia och en inspirerande  kultur. Då inte minst en odlings- och matkultur för oss att njuta av. Och så naturen med det turkosblå vattnet som ifrån alla håll famnar det dramatiska landskapet med allt ifrån hissnande berg till flacka slätter. Lägg därtill möten med många intressanta människor och en resa till Mallorca blir till en verklig upplevelse.

Mer information om resan och detaljerat program hittar du här.

 

 


  

Har du varit medlem i Svensk Trädgård mer än ett år, får du rabatt på trädgårdsresorna.
Uppge att du är medlem vid bokning. Tel  08-660 18 00 info@favoritresor.se
www.favoritresor.se

Res med Favoritresor och Svensk Trädgård!               Favoritresor 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt